Dent'art Studio

Menu
Dent'art
Studio

Fogszabályozás

Rólunk

A fogorvoslás legrégebbi önálló szakterületeként a fogszabályozás ma már messze túlmutat a rendellenes helyzetű fogak sorba-rendezésén.  A mindenki által vágyott harmonikus mosoly alapját olyan szabályos fogsorok adják, melyek illeszkedése is tökéletes. Ez csak akkor jöhet létre, ha összhangot teremtünk az állcsontok méretei-, valamint térbeli helyzetük között, egy egészségesen funkcionáló állkapocsízület által meghatározott keretrendszerben. Mindezen tényezők figyelembevétele egy interdiszciplináris szemléletmódon nyugvó, átfogó állcsont-orthopaediai diagnosztikai ismereteket feltételez, melyek nélkül a kompromisszum-mentes kezelések alapját képező kezelési terv nem kivitelezhető.

A személyre-szabott kezelési terv tartalmazza a kezelést végző orvos tudása legjavát figyelembe vevő kezelési célkitűzést, valamint az annak eléréséhez szükséges technikai követelményeket, azok behatási idejével. A páciensek alapelvárásaként szereplő legrövidebb kezelési időtartam kizárólag a legkorszerűbb kezelési mechanikákkal érhető el. Ezek gyártói folyamatosan igyekeznek a leghatékonyabb-legkényelmesebb-legesztétikusabb tengelyen a minden igényt kielégítő labilis egyensúlyt megteremteni a lehető legkisebb kompromisszum vállalása mellett.

A kezelések során vállalt kompromisszumok káros következményei hosszútávon jelentkeznek. A leghatékonyabb kezelések eredményei stabilak maradnak, bár elérésükhöz sokszor időigényesebb, költségesebb kezeléseken keresztül vezet az út.

A kor legmagasabb esztétikai és funkcionális követelményeinek megfelelő kezelési végeredmény az erről felvilágosított páciens érdeke, de mindenekelőtt a beavatkozást végző képzett szakember kötelessége kell legyen.